Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g Sesamöl, geröstet
- 500 g Wasser
- 850 g Blumenkohl, lila (ca. 1 Kopf), in kleinen Röschen
- Salz
- Pfeffer
- 30 g Sesam
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feldsalat mit Linsen
2 godz. 15 min
Linsensalat mit Räucherforelle und Granatapfel
1h 50min
Dorade mit Eiszapfen und Belugalinsen
1 Std.
Bohnenpüree
10 min
Rosenkohlsalat mit geräucherter Gänsebrust
1 Std. 10 Min
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35 Min
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45 Min
Linsentatar mit Räucherforelle
45 Min
Blumenkohl-Taboulé
2h 25 min
Forelle mit Linsensalat
1h 15min
Marinierte Möhren
2h 35min
Bulgursalat mit Roter Bete und Kichererbsen
1 Std.