Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g Sesamöl, geröstet
- 500 g Wasser
- 850 g Blumenkohl, lila (ca. 1 Kopf), in kleinen Röschen
- Salz
- Pfeffer
- 30 g Sesam
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pak Choi mit Shimejipilzen (青菜炒鸿喜菇)
20 dk
Pochierter Porree mit Senf-Vinaigrette
45 min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 dk
Artischocken-Tofu-Püree
10 dk
Buchweizennudeln mit Wirsing und Kartoffeln
1 godz. 45 min
Lila Blumenkohlsalat mit Zitronendressing
35 dk
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1sa 20 dk
Bohnensprossen-Gurken-Salat (豆芽拌小黄瓜)
25 dk
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 dk
Fischbrühe
30 dk
Grüne Bohnen mit Erdnüssen
15 dk
Pastinakenpüree mit Lachs
30 dk