Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Radieschen, halbiert, davon 4 Stück in Scheiben (ca. 3 mm) beiseitelegen
- 3 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Wasser
- 20 g Mehl
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zitronenschale
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 885 kJ / 211 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Kohlrabi-Cremesuppe
35min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45 min
Rucola Suppe
25min
Wirsing-Käse-Suppe
45 min
Kohlrabisuppe
35min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 min