Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Butter
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 2 - 3 Bund Radieschen, nur die Blätter (ca. 200 g)
- 700 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ¼ - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 50 g Sahne
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 489 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Gurkencremesuppe
25min
Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle
45min
Eingemachte Kohlrabischalen
168 Std.
Grünkohlcremesuppe
45min
Karotten-Bärlauchfrittata
30min
Pastinaken-Salbei-Sticks
40min
Karfiolkuchen
1 Std. 40 Min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Rote-Rüben-Suppe
45min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40min