Urządzenia i Akcesoria
Radieschenblättersuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Butter10 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken250 g
-
Radieschen nur die Blätter (ca. 200 g)2 - 3 Bund
-
Wasser700 g
-
1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemachtGemüsebrühe (für 0,5 l)1 Würfel
-
Salz¼ - ½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Sahne50 g
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
489 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gurkencremesuppe
25 min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35 min
Mangoldcremesuppe
30 min
Topinamburpüree
40 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Radieschensuppe
25 min
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 godz. 10 min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 min
Cremespinat
30 min