Pasta alla Putanesca
TM5 TM31 TM6

Pasta alla Putanesca

4.5 (351 ocen)

Składniki

  • 4 Stängel Petersilie, glatt, abgezupft
  • 500 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
  • 700 g Strauchtomaten, mittelgroß, Stielansatz keilförmig entfernt
  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
  • 5 EL Olivenöl
  • 20 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
  • Salz zum Kochen
  • 400 g Spaghetti
  • 40 g Oliven, schwarz, entsteint
  • 40 g Kapern
  • 3 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2207 kJ / 526 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
76 g
Tłuszcz
15 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy