Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babas
- 65 g milk
- 10 g dried yeast
- 240 g plain flour
- 100 g salted butter, diced, plus extra for greasing
- 30 g sugar
- 4 medium eggs
Syrup and Cream
- 300 g sugar
- 300 g water
- 1 orange, finely grated zest and juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 50 g rum
- 200 g double cream
- 3 oranges, segmented
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Quenelles with Watercress Sauce
2h 45min
Passion Fruit Soufflé
35min
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 Std. 55 Min
Choux Pastry
2 godz.
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Crème Pâtissière
15min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1 godz. 20 min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min