Urządzenia i Akcesoria
Rum Babas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Babas
-
milk65 g
-
dried yeast10 g
-
plain flour240 g
-
salted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
sugar30 g
-
medium eggs4
Syrup and Cream
-
sugar300 g
-
water300 g
-
orange finely grated zest and juice1
-
vanilla bean paste1 tsp
-
rum50 g
-
double cream200 g
-
oranges segmented3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Ricotta Ravioli
1 godz. 30 min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Hollandaise Sauce
15 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3 godz.
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 godz. 30 min
Brioche
5 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Béarnaise sauce
15 min
Beetroot Gravadlax
48 godz. 20 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min