Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babas
- 65 g milk
- 10 g dried yeast
- 240 g plain flour
- 100 g salted butter, diced, plus extra for greasing
- 30 g sugar
- 4 medium eggs
Syrup and Cream
- 300 g sugar
- 300 g water
- 1 orange, finely grated zest and juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 50 g rum
- 200 g double cream
- 3 oranges, segmented
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Choux Pastry
2h
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Lemon Tiramisu
6 Std. 25 Min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30 min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Baked Peaches with Meringue Topping
40p
Mayonnaise
5min
Pear Frangipane
1óra 30p
Crème Pâtissière
15min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Normandy Apple Flan
1 godz. 25 min