Urządzenia i Akcesoria
Rum Babas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Babas
-
milk65 g
-
dried yeast10 g
-
plain flour240 g
-
salted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
sugar30 g
-
medium eggs4
Syrup and Cream
-
sugar300 g
-
water300 g
-
orange finely grated zest and juice1
-
vanilla bean paste1 tsp
-
rum50 g
-
double cream200 g
-
oranges segmented3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1778 kJ /
425 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Soubise Sauce
30 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Focaccia
3 godz.
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Choux Pastry
2 godz.
Hollandaise Sauce
15 min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min