Wersje kompatybilne
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Éclairs
- 80 g unsalted butter, diced
- 250 g water, cold
- 2 pinches fine sea salt
- 120 g plain flour
- 3 medium eggs
Creamy Cod Roe
- 125 g codfish roe, smoked, membrane removed, cut in pieces and soaked in cold water for 2-3 hours
- 25 g lemon juice
- 1 garlic clove
- 75 g rapeseed oil
- 1 Tbsp water, hot
- 75 g peanut oil
Horseradish Cream
- 25 g fresh horseradish, peeled, cut in pieces
- 2 Tbsp boiling water
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 pinch caster sugar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 200 g double cream
Serving
- 55 g caviar, or avrugar
- mustard cress, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 772 kJ / 185 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
Alternatywne przepisy
Mixed Berries Pavlova Stack
5 Std. 30 Min
Horseradish and Chickpea Dip
10 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Caramel Sauce
1h 30 min
Rosé and Raspberry Jelly
12 Std. 30 Min
Mayonnaise
5min
Brandy Hot Chocolate
15min
Beurre Blanc
20min
Caramel Parfait
7 Std.
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min