Chana Masala

Chana Masala

4.0 753 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    3
  • grüne Chilischoten, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    2
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    25 g
  • Pflanzenöl
    15 g
  • Zwiebeln geviertelt
    100 g
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    2 TL
  • Chilipulver
    2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • gegarte Kichererbsen
    600 g
    250 g Kichererbsen, getrocknet
  • Wasser
    300 g
  • Salz
    2 TL
  • Garam Masala (siehe Tipp)
    1 TL
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Koriander frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
    5 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 283 kcal / 1182 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...