![Vanillesauce (Crème Anglaise) Vanillesauce (Crème Anglaise)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46ee0b85-31cd-42f1-b04e-978454a1adc3/Derivates/0bb7c7d9-581e-4e7a-be9e-933598d15234.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 927 kJ / 221 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 55 mg
Alternatywne przepisy
Dessertsauce
15 Min
Pudding
15 Min
Vanillepudding
15 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Schokosauce für jeden Tag
20 min
Sauce Hollandaise
15 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2h
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3sa 25 dk
Grießbrei mit Kirschkompott
20 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2h
Vanillesauce für jeden Tag
10 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min