Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Pistazien, gesalzen, geschält, geröstet
- 1 geh. TL Selleriesamen
- 1 TL Salz
- 600 g Rotkohl, ohne Strunk, in Stücken (3 cm)
- 180 g Staudensellerie, in schrägen Scheiben
- 40 g Schalotten, halbiert
- 40 g Rapskernöl
- 10 g Weißweinessig
- 150 g Buttermilch
- 150 g Blauschimmelkäse, in Stücken
- 3 - 4 Spritzer Worcestershire-Sauce
- 150 g Mortadella, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2068 kJ / 492 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 40 g
Alternatywne przepisy
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min
Zitronen-Ingwer-Dressing
15 Min
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 godz. 30 min
Forelle | Wurzel | Tapiokakaviar | Rauch
1 godz. 20 min
Ceviche vom Bachsaibling mit Limettencreme
4h 30min
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Rotkohlsalat mit Kokos-Chips
20 min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40 min
Petersilie-Chili-Pesto
10min
Kräuterbutter au Café de Paris
1 godz. 10 min
Kürbis-Curry-Suppe
45 min