Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Blumenkohl, in Röschen
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Minze, abgezupft
- ½ Gurke (ca. 250 g), entkernt, in groben Stücken
- ½ EL Kreuzkümmelsamen
- 40 g Olivenöl
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, 20 g Saft ausgepresst
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 300 g Tomaten, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 822 kJ / 195 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10min
Kohlrabi-Zuckerschoten-Salat
3 godz. 45 min
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5min
Linsensalat mit Putenbrust
1h 30min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35min
Rotkohl-Kokos-Slaw
20 min
Spinat-Kokos-Eintopf
45 min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40 min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Blumenkohl-"Taboulé"
10min
Blumenkohl-Curry
30 min