Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů slaniny, nakrájené na kostičky
- 50 gramů mrkve, na kousky (3 cm)
- 80 gramů pórku, na kousky (3 cm)
- 100 gramů bílé cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 1600 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 400 gramů hrachu, sušeného, loupaného, viz tip
- 2 snítky kerblíku, čerstvého
- 1 čajová lžička soli, nebo podle chuti
- 1 polévková lžíce smetany
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1022 kJ / 245 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30 min
Mexická rajčatová polévka s kuřetem
45 min
Polévka z růžičkové kapusty
45 min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Cibulová polévka
1h 10 min
Mexické fazole s krustou z polenty
1h
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45 min
Polévka z bílých fazolí
35 min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45 min
Kuličky s jehněčím masem a fetou
30 min
Cuketová polévka s chorizem
1h