Urządzenia i Akcesoria
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Blueberry Cream Cheese
-
gelatine leaf½
-
blueberries100 g
-
caster sugar30 g
-
lemon juice only¼
-
cream cheese225 g
Yoghurt Sorbet
-
gelatine leaf1
-
water120 g
-
caster sugar60 g
-
liquid glucose50 g
-
Greek yoghurt600 g
-
lemon juice10 g
Crumble
-
plain flour125 g
-
ground almonds50 g
-
unsalted butter cut in pieces125 g
-
Demerara sugar75 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
fine sea salt½ tsp
Blueberry Compote
-
blueberries plus extra to garnish750 g
-
caster sugar100 g
-
gelatine leaf1
-
lemon juice only1
Garnish
-
wood sorrel shoots or baby mint40 leaves
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13 g
Kalorie
2433 kJ /
581 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Saddle of Venison with Cranberry Compote, Mushroom Dumplings and Squash
2 Std. 30 Min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 Std. 40 Min
Beef Tartare with Capers, Red Onion, Sun-dried Tomatoes and Aïoli
1 Std.
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Fruit Sauce (Coulis)
10 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Watermelon Canapés with Whipped Feta and Walnuts
20 Min
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
3 Std. 40 Min
Profiteroles
2 Std. 15 Min
Christmas Morning Sticky Buns
17 Std. 50 Min