Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet

Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Blueberry Cream Cheese
  • gelatine leaf
    ½
  • blueberries
    100 g
  • caster sugar
    30 g
  • lemon juice only
    ¼
  • cream cheese
    225 g
Yoghurt Sorbet
  • gelatine leaf
    1
  • water
    120 g
  • caster sugar
    60 g
  • liquid glucose
    50 g
  • Greek yoghurt
    600 g
  • lemon juice
    10 g
Crumble
  • plain flour
    125 g
  • ground almonds
    50 g
  • unsalted butter cut in pieces
    125 g
  • Demerara sugar
    75 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
Blueberry Compote
  • blueberries plus extra to garnish
    750 g
  • caster sugar
    100 g
  • gelatine leaf
    1
  • lemon juice only
    1
Garnish
  • wood sorrel shoots or baby mint
    40 leaves

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 581 kcal / 2433 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...