Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
Nadzienie
-
300 g twarogu podzielonego na kawałki
-
skórka otarta z 1 cytryny
-
2 opakowania cukru wanilinowego, (16 g)2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Ciasto
-
250 g mleka
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
25 g cukru
-
500 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Przygotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
20 truskawek, świeżych (250-300 g), umytych, bez szypułek
-
cukier puder do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.92 g
Kalorie
648 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
4.88 g
Węglowodany
22.56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Chałka
2 godz. 20 min
Słodka focaccia z jabłkami
1 godz. 45 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasteczka z wiśniami
1 godz. 30 min
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Oponki (bez cukru)
45 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min