![Bułeczki drożdżowe z truskawkami Bułeczki drożdżowe z truskawkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61AF6A3D-7223-41EC-AE58-C29780B0B24E/Derivates/2F3516FA-7CB1-4802-815E-B54190EDF3F2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 300 g twarogu, podzielonego na kawałki
- skórka otarta z 1 cytryny
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 opakowania cukru wanilinowego (16 g)
Ciasto
- 250 g mleka
- 40 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 25 g cukru
- 500 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 20 truskawek, świeżych (250-300 g), umytych, bez szypułek
- cukier puder, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 648 kJ / 154 kcal
- Białko
- 5.92 g
- Węglowodany
- 22.56 g
- Tłuszcz
- 4.88 g