Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 3 uova
- 100 g di farina tipo 00
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di crema gianduia
- latte q.b.
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1251 kJ / 299 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3 Std.
Trancetti al latte
6h 30min
Plumcake ripieni al gianduia
50min
Deliziosi al cioccolato
1 Std. 30 Min
Zufoli
5h
Biscotto genoise al cacao
1 Std. 10 Min
Bauletto bicolore
6 Std. 25 Min
Biscotti scacchiera
1 Std. 20 Min
Cookies alle gocce di cioccolato
50min
Biscotti girelle
2h 45min
Biscotti alla panna
55 min
Pariser bullar
2 Std. 50 Min