Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon pudding
- 120 g unsalted butter, plus extra to grease
- 200 g caster sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and cut into strips (4 cm)
- 250 g milk
- 2 eggs
- 250 g self-raising flour
- 2 pinches sea salt
Lemon sauce
- 500 g milk
- 200 g caster sugar
- 1 tbsp cornflour
- 200 g freshly squeezed lemon juice (approx. 4 lemons)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2111.9 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 469.2 mg
Alternatywne przepisy
Traditional sausage rolls
50min
Rhubarb crumble
45min
Cheese and bacon scones
35min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Hot cross bun loaf
2h 40min
Custard
10min
Traditional Apple pie
1h 30min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Tomato relish
2h 10min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Lemonade scones
25 min