Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon pudding
- 120 g unsalted butter, plus extra to grease
- 200 g caster sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and cut into strips (4 cm)
- 250 g milk
- 2 eggs
- 250 g self-raising flour
- 2 pinches sea salt
Lemon sauce
- 500 g milk
- 200 g caster sugar
- 1 tbsp cornflour
- 200 g freshly squeezed lemon juice (approx. 4 lemons)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2111.9 kJ / 504.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 469.2 mg
Alternatywne przepisy
Tomato relish
2h 10min
Ginger fluff
50 Min
Custard
10 Min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Brandy snaps
30 min
Steamed Raspberry Jam Pudding
2h 50 min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Thirty second whole orange cake
1h 15min
Lemon delicious
1h 5min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Better banana cake
45 Min
Lemonade scones
25 Min