草莓生乳捲
TM6 TM5

草莓生乳捲

4.5 (22 oceny)

Składniki

酸甜草莓果醬

  • 300 克 草莓 ,去除蒂頭,切片(約1公分)
  • 60 克 青蘋果 ,去皮,切塊(約1公分)
  • 130 克 冰糖粉
  • 2 大匙 檸檬汁
  • ½ 茶匙 巴薩米克醋

蛋糕

  • 4 顆 蛋白
  • 檸檬汁 ,少許
  • 40 克 冰糖粉
  • 4 顆 蛋黃
  • 40 克 油
  • 40 克 牛奶
  • 1 小撮 天然香草粉
  • 1 小撮 鹽
  • 50 克 低筋麵粉

草莓鮮奶油

  • 200 克 鮮奶油
  • 5 - 20 克 冰糖粉 ,依果醬甜度調整
  • 60 克 草莓果醬 (市售或自製)

草莓生乳捲

  • 50 克 草莓果醬 (市售或自製)
  • 7 顆 草莓 (中型),去除蒂頭

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1667.3 kJ / 398.9 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
45.4 g
Tłuszcz
22.1 g
Tłuszcz nasycony
142.4 g
Błonnik
1.1 g
Sód
98.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy