Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
酸甜草莓果醬
- 300 克 草莓 ,去除蒂頭,切片(約1公分)
- 60 克 青蘋果 ,去皮,切塊(約1公分)
- 130 克 冰糖粉
- 2 大匙 檸檬汁
- ½ 茶匙 巴薩米克醋
蛋糕
- 4 顆 蛋白
- 檸檬汁 ,少許
- 40 克 冰糖粉
- 4 顆 蛋黃
- 40 克 油
- 40 克 牛奶
- 1 小撮 天然香草粉
- 1 小撮 鹽
- 50 克 低筋麵粉
草莓鮮奶油
- 200 克 鮮奶油
- 5 - 20 克 冰糖粉 ,依果醬甜度調整
- 60 克 草莓果醬 (市售或自製)
草莓生乳捲
- 50 克 草莓果醬 (市售或自製)
- 7 顆 草莓 (中型),去除蒂頭
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1667.3 kJ / 398.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 142.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 98.3 mg