Zupfbrot mit Knoblauch-Sonnenblumen-Kräuterpaste
TM6 TM5

Zupfbrot mit Knoblauch-Sonnenblumen-Kräuterpaste

4.7 (195 ocen)

Składniki

  • 650 g Weizenmehl Type 700, etwas mehr zum Bemehlen
  • 3 ¼ TL Salz
  • 100 g Roggenmehl Type 960
  • 120 g Sonnenblumenöl
  • 10 g Honig
  • 20 g frische Germ, zerbröselt
  • 450 g Wasser, kalt
  • Sonnenblumenöl zum Einfetten
  • 4 EL Sonnenblumenkerne
  • 3 Knoblauchzehen, halbiert
  • 1 TL Thymian, getrocknet
  • 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
  • 1 TL Basilikum, getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
928 kJ / 222 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy