Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitroulade
- Staubzucker zum Bestreuen
- 6 Eier
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
- 200 g Marillenmarmelade
- 1 EL Rum
Topfencreme
- 6 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 80 g Feinkristallzucker
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schachbrett-Torte
5 Std. 10 Min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Cremeschnitten
4h
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 Std. 20 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3 Std. 20 Min
Kardinalschnitten
3 Std.
Eva's Sachertorte
1h 40min
Apfelschlangerl
2h
Schneewittchentorte
5h
Schnelle Biskuitroulade
30min
Bananenschnitten
3 Std.