![Kleine Charlotte Kleine Charlotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26F5A7F6-9E0C-4CE4-A1FE-3784564AB1B9/Derivates/30BD251A-FDB8-41A1-8A25-F5BB00D1F061.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitroulade
- Staubzucker zum Bestreuen
- 6 Eier
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
- 200 g Marillenmarmelade
- 1 EL Rum
Topfencreme
- 6 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers
- 250 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 80 g Feinkristallzucker
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schokomousse-Weichsel-Törtchen
3hod. 20min
Hasenöhrl
1h
Faschingskrapfen
2h 45min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10 min
Topfenmäuse
1h
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2h 30min
Kardinalschnitten
3h
Bananenschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schneewittchentorte
5h