Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Weizenmehl, glatt
- 25 g Maisstärke
- 20 g Kakaopulver, ungesüßt
- 3 Eier
- 180 g Zucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker
- 20 g Sonnenblumenöl
-
3
EL Kirschmarmelade
lub 3 EL Ribiselgelee - 650 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 300 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- 4 Gelatineblätter
- 6 Eidotter
- 6 EL Rum
- 300 g Weichselkompott (Abtropfgewicht)
- 100 g Maronenpüree, ungesüßt, gepresst oder Maronireis
- 20 Weichsel, zum Dekorieren (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1329 kJ / 317 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu Torte
6h 40min
Orangen-Sauerrahm-Torte
5 Std. 30 Min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2h 10min
Nusstorte mit Buttercreme
17 godz.
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Kleine Charlotte
4h 50 min
Kardinalschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 godz. 30 min
Wiener Rehrücken
3 godz. 40 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35min
Schneewittchentorte
5h