Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 3 TL Backpulver
- 25 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet, etwas mehr für die Dekoration
- 200 g Zucker
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 5 Tropfen Lebensmittelfarbe, grün (opcjonalnie)
- 200 g Haselnussnougat
- 2 TL Vanillezucker
- 4 Eier (Größe M)
- 80 g Schlagobers und etwas mehr
- 150 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2601 kJ / 621 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosbusserl
1h 20min
Brabanter Knöpfe
1 Std. 30 Min
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Weinkekse
1 Std. 30 Min
Linzerkipferl
1 Std. 50 Min
Schwarzes Osterschaf
2小时 15 分钟
Eisweintascherl
1h 20min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1小时 35 分钟
Malakofftorte
10u. 20min
Eva's Sachertorte
1hod. 40min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Wiener Rehrücken
3h 40min