Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 50 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
- 25 g de biscuits amaretti
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g de sucre en poudre
- 70 g de fécule de pomme de terre
- 240 g de farine blanche type 45, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'huile d'arachide
- 50 g de pastis, ou liqueur à l'anis type Sassolino, Sambuca, etc.
- Wartości odżywcze
- na 12 parts
- Kalorie
- 15058 kJ / 3565 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 172 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Angel cake au citron
1 godz. 5 min
Dumpling au cœur chocolat, sauce à la cerise
1h 35 min
Tourtière aux pruneaux
55min
Bretzels sucrés
4h
Gâteau meringué aux fruits rouges
50min
Roulé brioché aux fruits confits
3 Std. 10 Min
Brioches des Rois au praliné
5 Std. 35 Min
Kremšnita (mille-feuille croate)
2h
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Galette classique
1h 35 min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3u. 50min
Ginger nuts
1h