Torta stracciatella

Torta stracciatella

4.3 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 parts

Składniki

  • 10 g de beurre pour le moule
  • 50 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
  • 25 g de biscuits amaretti
  • 3 œufs
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 130 g de sucre en poudre
  • 70 g de fécule de pomme de terre
  • 240 g de farine blanche type 45 et un peu pour le moule
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 10 g de sucre vanillé maison
  • 60 g d'huile d'arachide
  • 50 g de pastis ou liqueur à l'anis type Sassolino, Sambuca, etc.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 12 parts

Białko 55 g
Kalorie 15058 kJ / 3565 kcal
Tłuszcz 172 g
Błonnik 13 g
Węglowodany 432 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...