Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread

4.8 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices

Składniki

  • brown rice
    240 g
    white short grain rice
  • pitted dates
    100 g
  • Braeburn apples unpeeled, cored, quartered
    140 g
  • olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • gluten-free baking powder
    1 ½ tsp
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • psyllium husk (see tip)
    1 Tbsp
    ground linseeds
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • shelled walnuts
    80 g
  • medium eggs
    4
  • water
    100 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 167.4 kcal / 700.2 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 19.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 207.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...