Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
brown rice240 g
-
pitted dates100 g
-
Braeburn apples unpeeled, cored, quartered140 g
-
olive oil plus extra for greasing60 g
-
gluten-free baking powder1 ½ tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
psyllium husk (see tip)1 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
shelled walnuts80 g
-
medium eggs4
-
water100 g
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
167.4 kcal /
700.2 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
19.2 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
207.1 mg