Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 50 g de aceite de oliva
- 4 dientes de ajo
- 3 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de agua
Gazpacho de mero
- 100 g de aceite de oliva
- 120 g de cebolla en trozos
- 120 g de pimiento verde en trozos
- 120 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de sepia en trozos (2 cm)
- 300 g de tortas de gazpacho troceadas
- 2 cucharaditas de tomillo seco o pebrella
- 2 cucharaditas de orégano seco
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de mero en trozos (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olleta de habichuelas con arroz y pencas
35min
Caldereta de dorada
40 min
Almoixàvenas
1h 30min
Mandonguilles de abadejo
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Arroz meloso con verduras
1h
Arroz con acelgas
40 min
Coca de mollitas
40 min
Arroz al horno
1 godz. 45 min
Coca de llanda
40 min