![Gazpacho de mero Gazpacho de mero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25050355-11BE-47E0-B7A6-76DA66A856FD/Derivates/f0dc054a-f4d2-4fe3-8af1-2fac7d3e8376.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 50 g de aceite de oliva
- 4 dientes de ajo
- 3 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 1000 g de agua
Gazpacho de mero
- 100 g de aceite de oliva
- 120 g de cebolla en trozos
- 120 g de pimiento verde en trozos
- 120 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de sepia en trozos (2 cm)
- 300 g de tortas de gazpacho troceadas
- 2 cucharaditas de tomillo seco o pebrella
- 2 cucharaditas de orégano seco
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de mero en trozos (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2177 kJ / 520 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Arroz con acelgas
40 min
Olleta de habichuelas con arroz y pencas
35min
Arroz con costra
45min
Mandonguilles de abadejo
1hod.
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Almoixàvenas
1h 30min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Arroz al horno
1sa 45 dk
Marineras murcianas
1hod.
Coca de llanda
40 min
Coca de mollitas
40 min