Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- ¼ TL Zucker
- 100 g Wasser
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 100 g Olivenöl
- 1 Eigelb (Kl. M)
- 4 rote Paprika, geviertelt
- 2 gelbe Paprika, geviertelt
- 4 Zwiebeln, halbiert
- 4 EL Kapern
- 2 Prisen Meersalz
- 3 Prisen Pfeffer
- 12 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Räucherlachs-Pizza
1 Std.
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 godz. 20 min
Pizza Vier Jahreszeiten
1 godz. 30 min
Pizza auf römische Art
1 Std. 40 Min
Fougasse mit Käse
2h 35min
Teigtaschen alla Romana
1 Std. 15 Min
Gefüllte Focaccia mit Crescenza-Käse
1 Std. 45 Min
Pizza mit Rucola und Parmaschinken
1 Std.
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 Std. 45 Min
Kartoffelblumen
1 godz. 30 min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 Std. 25 Min
Teigtaschen mit Fetakäse
1 Std.