Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Fleischtomaten (Ochsenherztomaten)
- 2 Prisen Salz und etwas mehr zum Würzen
- ½ Bund krause Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Koriander
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 70 g Schalotten
- 2 Prisen Pfeffer
- 130 g Buchweizen
- 140 g Wasser
- 50 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1098 kJ / 261 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Gemüse-Topf
40min
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40min
Borschtsch vegetarisch
1 Std. 10 Min
Steirischer Kürbisreindling (vegan)
2u. 20min
Kräuter-Bulgur mit Shiitakepilzen und Rahmrüben (vegan)
1h
Rüben-Dinkel-Galette
2h
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Auberginen mit Amaranthfüllung
40min
Hirse, gekocht
45min
Hähnchen mit Bulgursalat
1h 35min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min