Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 350 g Kartoffeln, in Stücken (2 cm)
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Pflanzenöl und etwas mehr zum Braten
- 1 grüne Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 100 g Rote Bete, gekocht, geviertelt
- 1 TL Chilipulver
- 1 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 1 TL Weizenmehl zum Bestäuben und Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9h 5min
Pastinakenpuffer
40min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 Std. 30 Min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50min
Grünkohl-Biscotti
1 Std.
Zwiebel Bhaji
45min
Paneer
5 Std. 30 Min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Fenchel-Pakora
30min
Dhokla
30min
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35min
Pudla mit Spinat und Paneer
1 Std.