Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo mozarela (até 30% de gordura)
- 10 g coentros
- 500 g água
- 35 g azeite
- 200 g lombos de pescada
- 100 g bacalhau demolhado e desfiado
- 500 g leite magro
- 50 g farinha
- 2 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 gemas de ovo
- 4 claras de ovo
- ½ limão, só o sumo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Folhado de pato de Elvas
2h
Soufflé de atum e cebolinho
1 godz. 5 min
Bacalhau espiritual
50min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30 min
Soufflé de atum
1h 15 min
Soufflé de peixe
1h
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Rolo de pescada e salmão
1h 15 min
Esparregado
20 min
Crumble de maçã e framboesa
1h 20 min
Scones
15min