Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo mozarela (até 30% de gordura)
- 10 g coentros
- 500 g água
- 35 g azeite
- 200 g lombos de pescada
- 100 g bacalhau demolhado e desfiado
- 500 g leite magro
- 50 g farinha
- 2 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 4 gemas de ovo
- 4 claras de ovo
- ½ limão, só o sumo
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50min
Torta de bacalhau
2h 15min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30min
Soufflé de atum
1h 15min
Soufflé de peixe
1u.
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1u.
Rolo de pescada e salmão
1h 15min
Empada de coelho
2u.
Folhado de pato de Elvas
2u.
Bacalhau espiritual
50min
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Esparregado
20min