Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 300 g feijão-verde
- 5 pés de salsa
- 300 g leite
- 4 ovos
- 350 g farinha
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2179 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azevias de grão
50 min
Favas com chouriço
45 Min
Farófias
20 min
Queijadas de requeijão
30 Min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 min
Pataniscas de feijão-verde
25 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Peixinhos da horta com molho de salsa
40 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1 Std. 30 Min
Esparregado
20 min
Boleima de maçã e canela
45 Min
Pastéis de bacalhau
45 Min