Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
- 300 g feijão-verde
- 5 pés de salsa
- 300 g leite
- 4 ovos
- 350 g farinha
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2179 kJ / 521 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixinhos da horta com molho de salsa
40min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Coscorões
2j 30 menit
Recheio de sapateira
1h 15min
Farófias com caramelo
25min
Favas com chouriço
45min
Farófias
20 min
Salada de ovas
40min
Pataniscas de feijão-verde
25min
Broas
40min
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50min
Azevias de grão
50min