Wersje kompatybilne
Backofen-Maccheroncini mit Auberginen und Cherry-Tomaten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Pecorino, in Stücken (2-3 cm)
- 250 - 300 g Mozzarella abgetropft und in Stücken
- 40 g Olivenöl, nativ
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Cherry-Tomaten, in Hälften
- 1 TL Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 350 g Pasta, getrocknet, kurz Typ Maccheroncini
- Öl zum Braten
- 500 g Aubergine, in Würfeln (1-2 cm)
- 1 Zweigchen Basilikum, frisch, Blätter gewaschen, getrocknet und zerzupft
- 50 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2859 kJ / 683 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 min
Lasagne verdi
1h 15min
Gemüse-Couscous mit Aprikosen und Pinienkernen
50 min
Gnocchi Tricolore
35min
Pappardelle mit Rucola und Ricotta
1 godz.
Asiatische Gemüsereispfanne
55 min
Spaghettini mit Peperoni
50 min
Älpler-Gratin
50 min
Tomaten-Spinat-Pasta
35min
Vegetarische Carbonara
30 min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 min
Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce
20 min