![Tomaten-Spinat-Pasta Tomaten-Spinat-Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22B97352-3765-4774-9A9A-43311E4B70F3/Derivates/9F068998-8D83-4523-8292-113A1B526428.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl
- 400 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 50 g Rahm
- 130 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 1 EL Pizzagewürz
- ½ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 200 g Pasta, trocken, glutenfrei (Trockenprodukt)
- 100 g Blattspinat, gefroren, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2326 kJ / 549 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45p
Lasagne verdi
1h 15 min
Gnocchi Tricolore
35p
Pasta Auflauf mit Spinat
1óra 20p
Spaghettini mit Knoblauch, Olivenöl und Cherry-Tomaten
25p
Lauch-Penne-Pot
30p
Backofen-Maccheroncini mit Auberginen und Cherry-Tomaten
30p
Asiatische Gemüsereispfanne
55p
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1óra 10p
Spaghettini mit Peperoni
50p
Vegetarische Carbonara
30p
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40p