Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 105 g Rohrohrzucker
- 4 Gewürznelken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 1350 g frische Zwetschken, halbiert, entkernt
- ½ - ¾ TL Zimt, gemahlen
- 1 - 2 Prisen Salz, unjodiert
- 25 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1092 kJ / 260 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Ribiseltorte mit Schneehaube
1 godz. 10 min
Marillenröster
30 min
Ribiselgelee
55 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Marillennektar
2h
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Powidl
8 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min.
Marillenmarmelade
35 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min