Urządzenia i Akcesoria
Kürbisketchup
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 Schraubgläser
Składniki
-
Hokkaidokürbisfleisch geschält, in Stücken600 g
-
Zwiebeln in Stücken250 g
-
frischer Ingwer geschält, in Scheiben25 g
-
Knoblauchzehen15 g
-
Cocktailparadeiser200 g
-
Süßkartoffeln geschält, in Stücken200 g
-
getrocknete Marillen, entsteint150 g
-
Tomatenmark50 g
-
Currypulver1 ½ EL
-
Paprikapulver, geräuchert1 TL
-
Salz, unjodiert2 ½ TL
-
Apfelessig (mind. 5 % Säure)200 g
-
Apfelsaft50 g
-
Wasser800 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
4 g
Kalorie
547 kJ /
131 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tomaten-Ketchup
40 min
Ketchup
45 min
Powidl
8 godz.
Rote-Rüben-Senf
50 min
Kirschennektar
2 godz.
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Ingwersalzpaste
30 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Fruchtiges Tomatenketchup
2 godz. 25 min
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kürbis süß-sauer
1 godz. 25 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min