![Kirschenkompott Kirschenkompott](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EAEE7777-9251-43F9-8A77-42D4BDFC71C7/Derivates/96fb4cc8-28ef-4e44-8919-314edfb88c66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g Wasser
- 70 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 - 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 1000 g frische Kirschen (siehe Variation)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 959 kJ / 230 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschkenröster
1h 30 min
Zitronenmelissesirup
5 Std. 10 Min
Ribiselgelee
55 Min
Marillennektar
2h
Omas Apfelkompott
20 分钟
Heidelbeermarmelade
55 Min
Waldbeerenmarmelade
55 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 Std. 5 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Marillenröster
30 分钟
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55 Min
Erdbeermarmelade
25 分钟