Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g Wasser
- 70 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 - 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Zimtstange, halbiert
- 1000 g frische Kirschen (siehe Variation)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 959 kJ / 230 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1j 20 menit
Marillenröster
30 min
Kirschennektar
2j
Ribiselgelee
55 Min
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15 min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Powidl
8h
Zwetschkenröster
1j 30 menit
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Waldbeerenmarmelade
55 Min