Urządzenia i Akcesoria
Kirschennektar
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Flaschen
Składniki
-
Kirschen mit Kern, ohne Stiel (siehe Variation)1400 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst80 - 100 g
-
Zucker650 g
-
Zitronensäure (opcjonalnie) (siehe Tipp)½ - 1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
2 g
Kalorie
2453 kJ /
586 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
138 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35 min
Marilleneis
15 min
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 godz.
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Kirschenchutney
1 godz. 5 min
Marillennektar
2 godz.
Ribisel-Apfelessig
4 godz. 20 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 godz. 20 min
Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)
6 godz. 20 min