Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 200 g Dinkelmehl, glatt
- 240 g Eiklar (siehe Tipp)
- 200 g Nüsse, ganz, gemischt (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 501 kJ / 1120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Osternest aus Germteig
2j
Marilleneis
15min
Marillenröster
30 min
Rumschnitten
50 menit
Burgenländerkipferl
1j 25 menit
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Marillennektar
2j
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Germstrudel mit Walnussfüllung
2j 30 menit
Zwetschkenröster
1j 30 menit
Sonntags-Striezel
2h 15 min