Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rote Zwiebeln, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 250 g Stachelbeeren, Blütenansatz entfernt
- 10 g Berberitzen, getrocknet
- 165 g Gelierzucker 3:1
- 30 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 EL Senfkörner, gelb
- ½ TL Salz, unjodiert
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1417 kJ / 338 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1h 5min
Kirschenchutney
1h 5min
Süßer Marillensenf
55p
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Rote-Rüben-Relish
1h 15 min
Marillen-Karotten-Chutney
1684h
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35p
Ribisel-Apfelessig
4h 20 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1óra 10p
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade
55p
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15min