Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rhabarber, geschält, in Stücken (2 cm)
- 100 g Tomatenmark
- 110 g Olivenöl
-
4
TL Thymian, getrocknet
lub 6 TL Thymianblättchen, frisch - 3 TL Salz
- 1 ½ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1945 kJ / 464 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Traubengelee
1h
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Rhabarber-Chutney
1h 30min
Karotten-Apfel-Marmelade "Hasenfrühstück"
1h 10min
Kürbis süß-sauer
1h 25min
Brombeergelee
1h