Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Speisestärke
-
300
g Schweineleber, in Scheiben (5 mm)
lub 300 g Rinderleber, in Scheiben (5 mm) - 3 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g neutrales Öl
- 50 g Porree, in schrägen Ringen (2 cm)
- 150 g Spitzpaprika, rot, in schrägen Ringen (1 cm)
- 50 g Sojabohnenpaste (siehe Tipp)
- ¼ TL Pfeffer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 min
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3h 40min
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1h
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40 min
Schweinefilet mit Knoblauchsprossen (肉炒蒜苔)
1h
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1h 40min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 min
Pekingsuppe (酸辣汤)
45 min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h
Senfgulasch mit Porree
2h