Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Speisestärke
-
300
g Schweineleber, in Scheiben (5 mm)
lub 300 g Rinderleber, in Scheiben (5 mm) - 3 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g neutrales Öl
- 50 g Porree, in schrägen Ringen (2 cm)
- 150 g Spitzpaprika, rot, in schrägen Ringen (1 cm)
- 50 g Sojabohnenpaste (siehe Tipp)
- ¼ TL Pfeffer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 Min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40 min
Papaya-Rippchen-Suppe mit Nudeln (双瓜排骨炖面)
50 Min
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1 Std. 40 Min
Rippchen mit Sauerkraut (排骨炖酸菜)
45 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1 Std.
Schweinefleisch in scharfer Sauce (回锅肉)
50 Min
Hähnchen-Pilz-Eintopf (小鸡炖蘑菇)
1 Std.
Pilz-Rindfleisch-Topf
1 Std. 50 Min
Scharfes Ingwer-Hähnchen (三杯鸡)
45 Min
Gulaschsuppe deluxe
2 Std.