Patatas al ajillo

Patatas al ajillo

3.1 172 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 hoja de laurel seca
  • 1000 g de patatas en trozos grandes
  • 4 dientes de ajo
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharada de pimentón dulce
  • ½ cucharadita de comino en grano
    ½ cucharadita de comino molido
  • ½ cucharadita de canela molida
  • 2 de clavos enteros
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 3.92 g
Kalorie 1459 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 25.43 g
Błonnik 3.09 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...