Erdäpfelgratin

Erdäpfelgratin

4.4 209 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Rapsöl zum Einfetten
    Butterschmalz, zum Einfetten
  • Knoblauchzehen
    2
  • Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
    50 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
    50 g
  • Milch
    250 g
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    ¼ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Erdäpfel, festkochend
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 432 kcal / 1808 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 808 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...