Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Butterschmalz zum Einfetten - 2 Knoblauchzehen
- 50 g Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken
- 200 g Crème fraîche
- 50 g Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)
- 250 g Milch
- 1 TL Salz
- ¼ TL Muskatnuss, frisch gerieben
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1000 g Erdäpfel, festkochend
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1808 kJ / 432 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 808 mg
Alternatywne przepisy
Cremige Schinkennudeln überbacken
1h
Jägersauce mit Knödel
50 min
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Eiernockerl
30 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
One Pot Spätzle in Champignon-Speck-Sauce
30 min
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40 min
Gratinierter Nudelauflauf mit Gemüse
1h
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 godz. 10 min
Schnittlauchsauce
10min
Wälder Käsknöpfle
55 min