
Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelgratin
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Rapsöl zum Einfetten
-
Knoblauchzehen2
-
Hartkäse (z. B. Gouda, Emmentaler, Bergkäse), in Stücken50 g
-
Crème fraîche200 g
-
Schmelzkäse (z. B. RUPP Enzian)50 g
-
Milch250 g
-
Salz1 TL
-
Muskatnuss, frisch gerieben¼ TL
-
schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen¼ TL
-
Erdäpfel, festkochend1000 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
432 kcal /
1808 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
49 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
808 mg