Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Orangensaft700 g
-
Holunderblütensirup200 g
-
Zucker300 g
-
Apfelpektin40 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
2 g
Kalorie
3025 kJ /
723 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
10.9 g
Węglowodany
174 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Johannisbeergelee
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Brombeer-Vanille-Konfitüre
20 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Holunderblüten-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Blåbärssylt - schwedische Blaubeerkonfitüre
25 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Brombeergelee
1 godz.
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Birnenkonfitüre
20 min