Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Orangensaft
- 200 g Holunderblütensirup
- 300 g Zucker
- 40 g Apfelpektin
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3025 kJ / 723 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Birnenkonfitüre
20 Min
Johannisbeergelee
25 min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Stachelbeer-Sekt-Konfitüre
25 min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.
Erdbeer-Holunderblüten-Konfitüre
20 Min
Brombeergelee
1 Std.
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Kirschkonfitüre
25 min