Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Haselnüsse
- 125 g Feigen, getrocknet
- 3 Eier
- 125 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- ½ Fläschchen Rumaroma, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Msp. Zimt
- 100 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
- 250 g Rosinen
- 60 g Mandeln, gehackt, z.B. von Dr. Oetker
- 125 g Mehl
- 50 g Speisestärke, z.B. Gustin von Dr. Oetker
- 1 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 991 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Walnussplätzchen
1h 30min
Cranberry-Mandelplätzchen
50min
Königskuchen
9 godz. 30 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Traubenkuchen mit Olivenöl
1h 40min
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Omas Teestollen
1h 40min
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Zitronen-Mohn-Kuchen
2h