Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de semillas de cardamomo
- 105 g de azúcar
- 100 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- ½ cucharadita de vainilla líquida
- 4 huevos (1 batido para pincelar)
- 450 g de harina de trigo (y algo más para espolvorear)
- 100 g de mantequilla en trozos (a temperatura ambiente)
- 1 pellizco de sal
- almendra laminada para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1107 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 41.9 mg
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Pan de leche
2 godz. 20 min
Pan de aceitunas
3 Std.
Pan de castañas
4h
Pan de nueces
3h 45min
Pan de molde con semillas de amapola
2 godz. 10 min
Brioche danés (Brunsviger)
2 godz.
Panecillos con semillas de amapola
2h 40min
Pan básico
3h 45min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Pan con kéfir, harina integral y semillas
2 godz. 15 min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2 godz.