Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue

Brochettes de gambas croustillantes, sauce à la mangue

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Les brochettes
  • 75 g de couenne de porc déshydratée
  • 12 de belle crevette crue, décortiquée
    12 gambas, décortiquées
  • 1 blanc d'œuf battu
  • 400 - 500 g d'huile de friture
La sauce à la mangue
  • 1 mangue mûre épluchée et dénoyautée
  • 1 yaourt à la grecque
  • 2 c. à soupe de vinaigre
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 945 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...