Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 250 g di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
- 230 g di mandorle pelate
- 300 g di farina di semola
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
- 4 uova grandi
- 1 cucchiaino di estratto naturale di mandorle
- 1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia
Sciroppo
- 140 g di zucchero
- 150 g di acqua
- 175 g di miele
- 25 g di burro
- 1 ½ cucchiaino di acqua di fiori d'arancio (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 50 g di mandorle a lamelle, tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al limone
55 min
Crostata albicocche e lamponi
1 Std. 20 Min
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50min
Torta ragnatela
2h 40min
Torta zucca, cocco e arancia
1 Std. 30 Min
Torta veloce ai cachi mela
45min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min