Clafoutis alle ciliegie

Clafoutis alle ciliegie

3.1 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 125 g di farina tipo 00
  • burro q.b.
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di acqua
Clafoutis alle ciliegie
  • 1 limone la scorza (senza la parte bianca)
  • zucchero q.b.
  • 30 g di farina tipo 00 setacciata
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 150 g di latte
  • 150 g di panna (35% di grassi)
  • 1 tuorlo
  • 2 uova
  • 400 g di ciliegie senza nocciolo (peso lordo)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.3 g
Kalorie 1448 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...