Urządzenia i Akcesoria
Clafoutis alle ciliegie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni
Składniki
Pasta brisée
-
125 g di farina tipo 00
-
burro q.b.
-
1 tuorlo
-
1 pizzico di sale
-
30 g di acqua
Clafoutis alle ciliegie
-
1 limone la scorza (senza la parte bianca)
-
zucchero q.b.
-
30 g di farina tipo 00 setacciata
-
30 g di amido di mais (maizena)
-
150 g di latte
-
150 g di panna (35% di grassi)
-
1 tuorlo
-
2 uova
-
400 g di ciliegie senza nocciolo (peso lordo)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
6.3 g
Kalorie
1448 kJ /
346 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
42.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sacher Torte
2h 30min
Torta rustica di pere
2h
Clafoutis ai frutti di bosco
1h 35min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Crème caramel
3h 45min
Torta carote e mele
1h 30min
Torta Donizetti
1h
Mini flan al pan di Spagna
2h 45min
Torta brioches
10h
Zuppa di rape
40min
Frittelle di mele
40min
Torta alla frutta
1h