Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 250 g di ciliegie, denocciolate (300 g circa peso lordo)
-
250
g di prugne, a metà e denocciolate (350 g circa peso lordo)
lub 250 g di susine, a metà e denocciolate (350 g circa peso lordo) - 400 g di zucchero
- 100 g di vino rosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 259 kJ / 62 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance (TM5)
1 godz. 10 min
Confettura di albicocche alla cannella
45 min
Confettura di ciliegie
1 godz. 30 min
Confettura di fragole e arance
1 godz. 20 min
Confettura estiva
55 min
Confettura di pesche
1 godz. 20 min
Confettura di prugne
45 min
Confettura di albicocche e zenzero
40 min
Confettura di albicocche
1 godz. 30 min
Confettura di fragole
1 godz. 10 min
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1 godz. 20 min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 godz. 10 min