![Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6AD5041-919F-4C21-A60F-56B9D2814D98/Derivates/1b75fd8d-402d-4ca8-b1c1-044429cfc6d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 1200 g Galiamelonen-Fruchtfleisch, in Stücken
- 100 g Geflügelfond
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 2 rote Chilischoten, frisch, halbiert, entkernt
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Salz
- 100 g Parmaschinken, in Scheiben
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1252 kJ / 300 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit Birnen
55 min
Glühweinsabayon
10 min
Apfel-Risotto mit gekochtem Schinken
30 min
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40 min
Kalte Paradeiser-Erdbeer-Suppe mit Basilikumcreme
50 Min
Kalte Caprese-Suppe
2h 15min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Gurken-Melonen-Suppe
40 min
Kalte Erbsen-Basilikum-Suppe
35 min
Sweet Hot Gazpacho
25 min
Kalte Gurkensuppe
15 min
Gazpacho Andalusia
40 min