Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g getrocknete Steinpilze
- Wasser zum Einweichen
Nudelteig
- 400 g Hartweizengrieß
- 200 g Wasser, kalt
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 130 g Frischkäse
- 1 Eigelb
- 3 Prisen Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
- 1 Prise Pfeffer
- Mehl Type 405 zum Bearbeiten
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 50 g Butter, in Stücken
-
1
Stängel Estragon, abgezupft
lub 1 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Gin-Tonic-Saibling mit gehobelter Feldfrucht und Petersilien-Mayonnaise
24 Std.
Crème brûlée
2h 30min
Basilikum-Ravioli mit Garnelen und Spargel
1 Std. 30 Min
Nudelteig ohne Ei
1 Std. 35 Min
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 Std. 30 Min
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1 Std.
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 Std.
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 Min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 Std. 50 Min