Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 2 Eigelb
- 20 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1579 kJ / 377 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mokka-Whiskey-Muffins
35 Min
Vanilleparfait mit Walderdbeeren
5h 40min
Bilbao - Goxua
2j 30 menit
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2 godz. 25 min
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
13 godz.
Zitronen-Parfait
4j 30 menit
Weiße Schokomousse
10h
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8hod. 20min
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Panna Cotta al caffè
5h
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 godz. 20 min