Urządzenia i Akcesoria
Maronen-Schoko-Mousse
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Zucker50 g
-
Maronen, gegart, geschält200 g
-
Zartbitterkuvertüre in Stücken100 g
-
Eigelb2
-
Mandellikör (z.B. Amaretto)20 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1579 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lebkuchen-Tiramisu
2 godz. 15 min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
40 min
Safranmousse
2 godz. 15 min
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9 godz. 40 min
Forellen-Erbsen-Terrine
7 godz. 45 min
Spargel-Safran-Risotto
35 min
Weiße Schokomousse
10 godz.
Marillen-Clafoutis mit Marzipan
1 godz.
Cremige Polenta
45 min
Schneenockerl mit Vanilleschaum
1 godz. 45 min
Orangen-Risotto mit Mandeln
35 min
Maronencreme
15 min